Imorgon åker vi hem


Nästa gång vi sover här är på tisdag natt. Gillar att vara här men jag saknar faktiskt min familj en hel del så ska passa på att vara med dem en hel del under ledigheten ^^

BeautySchool, Make up Del 5

Steg 5, rouge

Rouget ska du vara väldigt försiktig med, särskillt om du har solpuder under. Det blir lätt lite för mycket.

Det finns tre olika sorters rouge, med olika egenskper, mouse-, creme- och puderform. Jag hittade väldigt dåliga prisuppgifter till de produkterna som jag kommer att skriva om, så jag kommer inte att skriva med något pris.






Puderrouge
Detta är den formen som jag använder mest.  Det är ofta den sortens rouge som håller längst och är drygast. Applicera med en rougeborste. Tänk på (samma sak som med solpudret) använd först lite för lite och bygg sen på det. Använd inte massa på en gång, då blir det väldigr svårt att få det nytt.













Puderrouge från Clinique


Mouserouge
Det är lätt att skaffa naturligt rosiga kinder med en mouserouge. Resultatet blir ofta naturligt och det är lätt att applicera. Använd svamp eller fingrarna.


Mouse rouge från Mabelline






Cremerouge
Vill du att det verkligen ska synas att du har rouge och verkligen få de där härliga kinderna som ser ut som att du varit ute i kylan hela dan. Då är cremerouge något för dig. Den appliceras på samma sätt som mouserouget, men får en lite skrapare och tydlgare färg.

Lite bilder från spat ^^






God morgon!

Hinner inte skriva saärskillt mycket nu. Vi sov lite för länge nu på morgonen, så vi måste snart gå ner till spat. Kommer mera roliga inlägg senare!

Vaknat upp i Brastad

God morgon på er!
Idag vaknade jag upp på hotellet och det känns bara bra. Det är en timma kvar tills jag och Bea ska börja jobba, så vi tänkte bara ta det lugnt ett litet tag till innan vi går bort till spaavdelningen.

Tänkte försöka att ta lite bilder på anläggningen på lunchen, så att ni får se hur fint det är! So long!




På Vann Spa och Hotell

Nu är jag tillbaka i Sverige! Vi kom hem så sent i går så då orkade jag faktiskt inte skriva. Hr haft det hur roligt som helst och längtar redan till nästa resa vi ska gör tillsammans i elevrådet. Här kommer lite bilder från resan ^^










Mot Danmark!

Om 20 minuter sätter jag mig i bilen för att åka till färjan. Ska bli kul, men känner samtidigt att jag kommer att sakna mina älsklingar hemma.

Jag kommer inte att ta med mig datan, så det kommer tidigast att bli uppdatering igen sent imorgon kväll.

Ha det så bra nu alla!

/T

Bild från NM

Hittade en bild som Matilda lagt upp på mig från nm. Tycker att den blev riktigt bra ^^


BeautySchool, Make up Del 4

Steg 4, solpuder

Solpudrets, eller bronzer som det ibland kallas,  uppgift är att ge dig lite mer färg i ansiktet, alltså att fejka en väldigt lätt sälbränna. Det kan även göra underverk när din foundation är lite för ljus.

Det är egentligen väldigt enkelt, när du väl fått in en bra teknik, att applicera solpuder.

Använd väldigt lite puder på en puderborste och svep det över panna, kindben och näsa. Nyckelregeln är att använda lite och sedan bygga upp grad för grad hur mycket du vill ha. Börja aldrig med att ta på mycket puder på borsten och tro att dus ka kunna tona ut det, det är näst intill omöjligt att göra det snyggt!

Du kan använda en rougeborste om du vill, men jag tycker att ett bra resultat behöver en lite större borste.

Förslag på bra solpuder:

Isadora Bronzing Powder
99 kr på Kicks och Åhlens


Elizabeth Arden Pure Bronzing powder
ca 400 kr på Kicks och Åhlens

Sista natten i Sverige

Japp, för imorgon åker jag till Danmark över två dagar, med skolans elevrådsstyrese. Kommer nog bli riktigt kul, förutom de faktum att jag måste åka hemifrån kl 06.00 för att komma fram i tid. Ibland bara ääälskar jag att bo i en Göteborgsförort....


Dagens shopping

Okej, jag är inne i en sjukt dålig bloggperiod. Men jag ska bättra mig, from now on, promice ^^

Idag har jag varit i stan med Bea. Vi har bokat tid hos tatueraren, haft ett möte med våran rådgivare Jenny och shoppat lite. Sen blir det myskväll med min älskling. Underbar dag!


Ett till svart linne för praktiken, en så mysig tröja så jag
inte kunde stå emot den och ett skärp


Har hört att den här "tre-i-en" för läpparna är bra och mina läppar
är helt katasrofala på vintern, så tänkte ge det här en chans

Text eller rubrik först?

Egentligen har jag inte sirekt någonting att säga. Kan verkligen inte förstå hur vissa bloggare får fram flera bra inlägg varje dag, funderar på om jag någonsin kommer att klara det, hehe.

Idag har jag och älskling bara tagit det lugnt hela dagen. Och nu på kvällen har jag varit i stallet. För sista gången på en månad. För nästa vecka åker jag till praktiken, och då blir det väldigt svårt att ta mig hemvarje torsdag, så jag får skippa fyra lektioner. Känns lite tråkigt. Men tror att det kommer att bli väldigt kul att praktisera på ett spa, plus att det nog ser väldigt bra ut på cv:t.

Imorgon blir det lite mer saker att blogga om! Åker in till stan, dels för att gå i stan med Bea, ska förmodligen boka tid för att göra tatuering nummer 2, sen blir det möte med min och Beas rådgivare i UF. Efter det ska jag och älskling + några andra åka och köra gocart. Och som grädden på moset, så sk ajag och älsking ha en myskväll med hyrd film och hallonpaj. Perfekt!!!


Myskväll

Ledsen för den dåliga uppdateringen idag. Men nu när det är kallt och höstigt, ja, jag vet att jag ständigt tjatar om mitt höstlov nu. Men då vill jag verkligen passa på att höstmysa framför tv:n med älskling ^^


Vad tycker ni om mina fruktljus?

Äntligen!

Nu kan jag verkligen säga att jag har höstlov! Tänkter ta mig riktigt kugna dagar ända från till Söndag, för då åker jag till Danmark ^^

Men idag kommer tv-soffan att vara mitt hem och förhoppningsvis slår jag inte rötter här.

RIP Tom Bosley

Vem kollade inte på Gänget och jag, eller Happy Days, som serien egentligen hette, när man var yngre? För en vecka sedan avled skådespelaren som spelade en av mina favoritkaratärer.

Tom Bosley blev 83 år och dog av lungcancer.


Shopping inför praktik

Anledningen till den riktigt dåliga uppdateringen idag är att jag har haft fullt upp hela dagen. Hade en del saker att göra i stan och nästan direkt när jag kommit hem så åker jag och mamma iväg för att shoppa lite inför min praktik. Behövde en massa svarta kläder, vilket jag inte har så många... Men nu är det problemet fixat ^^


I skolan

Har precis gjort det beryktade matteprovet. Tror faktiskt att det gick bra! Och nu har jag fått schemat från spat som jag ska prektisera på med, kommer att berätta mer om det senare.

Jaja, nu ska vi fördriva några timmar innan det är dags att bege sig in mot stan och ha möte med rådgivaren i UF. Blir roligare inlägg när jag kommer hem, lovar ^^

Spelrecention: Gears of War

Säger det direkt, det här är det näst bästa (Gears of War 2 är bäst) spelet jag någonsin spelat. Det har exakt allt! Spänning, blod, coola och extrema vapen, rikigt skickligt gjorda filmer och storyn är obeskrivligt bra!

Det är ett riktigt blodigt och våldsamt zombiespel. Som går ut på att se till så att "The Locus" (zombierna kallas för det av någon anledning) inte kan fortsätta att förstöra världen, kort sagt.

Den har en väldigt öppen början där Marcus, huvudpersonen, blir fritagen ur en cell av den andra huvudpersonen, Domenique. Allt eftersom man kommer vidare i spelet så förstår man mer och mer hur allting har blivit som det blivit och varför Marcus börjar spelet som inburad.... Det enda i storyn som jag tycker kunde varit bättre är att man får adrig veta varför Locusarna kommer upp ur hål i marken. Det verkar som att de helt plötsligt bara har börjar göra det.

Intensiva strider, där du ständigt måste ta skydd bakom väggar och likande och attackera fienden, som ibland känns som att de aldrig ska ta slut.

Ofta är man en grupp på fyra personer, som ibland ändras efter spelets gång. Dock kan man bara spela två personer tillsammans på kampanjen, vlket i för sig är väldigt kul! Men det hade varit roligare med fler. Spelar du själv så är du Marcus och spelar man två är den andra Domenique.

En väldigt bra sak är att du kan ge de övriga gruppmedlemarna (de som styrs av spelet) order, så som attackera, ta skydd eller backa. Dock kan det bli jobbigt om man skulle glömma "säga till" ibland, eftersom spelarna som är spelstyrda ibland kan vilja gå fram lite väl fort och därför dör. Du behöver inte rädda dem, de återupplivar sig själva efter en stund. Men ofta behöver du deras hjälp för att ta dig igenom striden.

Ett stort urval av vapen och banor gör att spelet aldrig blir tråkig. De otroligt bra filmerna mellan banorna gör spelupplevelsen ännu bättre.

Omdömme: 4.5/5

Kostar 199 kr på cdon.com


Domenique och Marcus



De är mäktigast i Hollywood

Kan inte direkt säga att listan förvånade mig särskillt mycket när Entertainment Weekly kom ut med sin lista på mäktigast i Hollywood. Största kriteriet för listan är, vad jag förstått, hur mycket pengar man har dragit in på filmer, musik, tidningar m.m.

1. Johnny Depp

2. Lady Gaga

3. Oprah Winfrey

4. Simon Cowell

5. Will Smith

6. Robert Downey Jr

7. Sandra Bullock

8. Ellen DeGeneres

9. Leonardo DiCaprio

10. Eminem

11. Ben Stiller

12. Angelina Jolie

13. Ryan Seacrest

14. Brad Pitt

15. Charlie Sheen

16. Will i Am

17. Adam Sandler

18. Kanye West

19. Beyoncé

20. Meryl Streep

Källa: Entertainment Weekly


Höstlov

Det känns helt underbart, jag har höstlov nu! Har inte särskillt mycket planerat faktiskt, men det tycker jag inte att man ska ha under lov. Det ska mer komma som det kommer.

Fast det känns lite som att lovet inte börjar fören imorgon eftermiddag. Eftersom jag har ett matteprov att gå på. Därför kommer mer eller mindre hela dagen att gå åt till att plugga, inte kul...



Vad tycker ni att man ska göra på sitt höstlov?

Filmkväll

Är trött och har varit så seg idag. Plus att jag har varit duktig och pluggat en del, så tycker jag att jag förtjänar att få skratta lite. Har inte haft någon som helst insperation att blogga idag så det är anledningen till att bloggen har varit väldigt tråkig idag. Så då drar vi på lite typisk Therese-humor, Best of Dag-Otto!


Dags att plugga matte...

...

Börjar jobba tidigt

Vaknade upp för en stund sen och ska snart bege mig hemmåt. Men innan det, så ska vi jobba lite med förpackningarna till våra produkter.


Hugo hjälper till lite grann


Våra etiketter

Ledsen

Kameran glömdes hemma, så det blev inga kort. Vad det dock blev istället var en massa mysiga program och filmer i tv-soffan, käkat pizza och bara snackat en massa tjejsnack.

En väldigt bra kväll helt enkelt. Försöker glömma bort att hela dagen imorgon kommer att fyllas med plugg...

See yah

Nu drar jag hem till Bea och har tjejkväll, kameran följer med såklart ^^

BeautySchool, Make up Del 3

Steg 3, Foundation

Vilken foundation man använder är helt avgörande för hur det slutgiltiga resultatet kommer att bli av din make up. Det är viktigt att ta stor hänsyn till vilken hudtyp du har.

Jag föredrar alltid mineralfoundation till alla hudtyper, men jag kommer att ta upp lite andra allternativ med, beroende på hudtyp.

Det svåraste med att välja foundation är nyansen. Många testar på handleden, och det är helt fel. Testa på halsen! Väldigt få har samma hudfärg på handleden som de har i ansiktet.... Om du inte hittar en nyans i exakt din färg så ta hellre en nyans för ljus (du kan fixa det med solpuder sen) än för mörk! Det ultimata är om du skaffar två färger av en foundation. Då ska du ha en som är så mörk som du blir mitt i sommaren, när du är solbränd, och en som är så ljus som du blir på vintern. Sen kan du blanda dessa varje dag så att de blir exakt den nyansen som du har för tillfället.

Börja alltid applicera din foundation, oavsett typ, vid näsan. Jobba dig sedan utått i ansiktet och glöm inte att jobba ner dem mot halsen, så att den inte blir någon skarp linje.

Torr hy
Det som kan passa bra är en flytande foundation. Viktigt att den ska gärna återfukta och vara skyddande. Använd en svamp eller en pensel för att applicera. Väldigt viktigt är att använda ett puder, transparant för att hålla det matt eller färgat för att få extra täkningsgrad. Detta fixerar din foundation och får den att hålla mycket längre.



Lancôme Tiente Idole Ultra
Kostar ca 600 kr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maybelline Affinitone
Kostar ca 119 kr

 

 

Normal hy
Det enda du behöver tänka på är att hålla din hy så bra som den är. Använd den typen av foundation som känns bäst för dig!

i.d Bare Minerals
Kostar ca 350-400 kr


Fet hy
Var noga med att använda en foundation utan olja och som inte täpper till porerna. En mineralfoundation är deffenitivt att rekomerara! Annars kan även en mousefoundation fungera bra. Dessutom brukar de matta ner, vilket ofta behövs för en fet hy.

Isadora minralfoundation
Kostar ca 120 kr

Maybelline Dream matte Mouse Foundation
Kostar ca 120 kr

 

Mogen hy
För dig med mogen hy är det väldigt viktigt att du använder en lätt foundation som har skyddande egenskaper. Ett måste är minst SPF 15. Ibland kan en foundation med uppstramande effekt fungera bra.

Clinique Superbalanced foundation
Kostar ca 275 kr

 

Bkandhy
Den vanligaste hudtypen! Du har alltså olika hudtyper i ansiktet. Du får helt enkel gå efter "den hudtypen du har mest av". Det blir inte lätt, och ofta inte bra, att försöka blanda olika foundations.

Mitt bästa tips!:

i.d. Matte. En foundation från i.d. Bare Minerals, men som är anpassad för att hålla huden matt hela dagen. Och den är helt otrolig, den fungerar perfekt, från morgon till kväll! Ettb måst för alla oss som lätt blir glansiga under dagen!

Kostar ca 350 kr

 

 

 



En köttfri dag i veckan?

God morgon! Hoppas att allt är bra med er!
Har precis fått i mig lite frukost och nu sitter jag och kollar lite grejer på datan.

Men jag hittade en (vad jag anser) lite konstig arikel på aftonbladet.se, de snackar om att man ska ha en köttfri dag i veckan i skolmatsalen. Antar att målet är att folk ska vilja ta med sig den idén hem med.

Jag känner mig lite kluven med det där faktiskt, det finns väl både fördelar och nackdelar med i fall ett sådant förslag skulle gå igenom.

Vad tycker ni?



Skulle ni vilja skippa köttet en dag i veckan?

Nu är det höst

Med allt gott och ont som det innebär. Har suttit vid datan ett bra tag nu och jobbat med lite saker till mitt och Beas UF-företag. Imorgon blir en presentation av produkterna för lite vänner plus vårat första försäljningstillfälle. Känns lite nervöst faktiskt, men mest roligt.

Var ute på en riktigt lång promenad med Hugo (min lilla mini-älskling) i höstmörkret och det var riktigt mysigt faktiskt. Även om jag hade på mig vinterjacka, mössa och tjocka vantar så kändes kylan ändå kan jag be att få påpeka. Men det skönt att få röra sig lite. Hugo, som hatar kyla, uppskattade det inte lika mycket.




Hugo i full höstmundering. Fleeceoveroll och reflexband

Första försöket med nageltippar

Vad ska man säga?.. Vilken helvetesdag...

Jaja. Tillbaka i skolan och idag lärde vi oss grunderna i att sätta på nageltippar. Vi hade inte direkt det bästa materialet att jobba med, så resultatet blev väl inte direkt överväldigande... Här är mitt försök på Bea ^^


Man ser precis vart den riktiga nageln slutar, eftersom där har poleraren
tagit. Gelen ville aldrig torka, så poleraren bara repade allt... Men är
faktiskt ganska nöjd ändå, med tanke på att det var första gången!

Upptagen dag

Har fullt upp i skolan så hinner inte göra någon längre uppdatering nu och imorse sov jag lite för långe så det blev lite för stressigt för att skriva då. 

Men roligare inlägg kommer ikväll ^^ 

Starwars spelet "Old Republic" verkar floppa

Läste precis en artilkel på aftonbladet som var rätt intressant. Det Handlade om EA games spel under produktion Star Wars, Old Republic.

Tydligen har en av arbetarna på EA lyckats försäga sig lite i ett argt blogginlägg. Han är helt säker på att spelet kommer att floppa.

Jag tycker väl inte att det känns allt för bra (om man ska tro på vad bloggaren sa) om man har lagt ner över 300 miljoner dollar, vilket är mer än vad filmen Avatar kostade, och de säger att det absolut bästa med spelet är ljudet.

Hade inte tänkt att spela Old Republic ändå, eftersom jag inte är något Star Wars fan, tvärt om, och nu känner jag ännu mindre för det...





Orginalartikel: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/article7952552.ab

Spelrecention: NHL 07



För en gångs skull så tänkte jag inte skriva om ett blodigt våldsspel, utan istället om ishockey. Ärligt talat, så tycker jag inte att bilderna som jag hittade från spelet, gör det rättvisa. Grafiken är riktigt bra! Stundvis kan man nästan glömma att det är ett spel och tro att det är vanlig tv, eller så är jag bara dum, hehe.

Jag tycker att själva sättet att spela är väldigt enkelt att förstå och lagen (finns amerikanska lag + nästan alla landslag) är realistiskt bra. T.ex. så är Sveriges målvakt sjukt bra och Canada är mer eller mindre omöjligt att vinna över. Nackdelen är väl att det är riktigt svårt att göra mål, även för den bästa spelaren (beror såklart helt på vilket lag du möter, men generellt) och att man inte kan styra målvakten om du inte ställer in så att du bara styr målvakten.

Det är kul att spela själv och med någon annan. Då kan ni alltingen spela med varandra eller mot varandra.

Möjligheterna är ganska stora, du kan alltingen spela en match mellan vilka lag som helst som är med i spelet, eller vara med i en turnering. Världsturnering eller amerikaska NHL. Även här själv, eller tillsammans med någon.

Dock blir spelet lite enformigt efter ett tag, så det är vad jag kallar för ett "periodspel". Du spelar det i två dagar i streck, helt fast, och sen blir det helt plötsligt tråkigt. Tills du, några veckor senare, upptäcker det igen. Och så börjar det om igen.


Pris: 329 kr (plus frakt) på Discshop.se

Betyg: 3/5




God morgon!

Hoppas att allting är bra med mina fina läsare ^^ Känner mig lite friskare idag, men nu verkar det som att äskling börjar bli sjuk istället. Var kanske inte allt för oväntat...

Tänkte ta mig en väldigt lugn dag faktiskt, hade bara en lektion idag så tyckte att det var bättre att stanna hemma och se till så att jag verkligen blir frisk. Förändras ingenting så åker jag till stallet ikväll också, underbart. Vad det än är, psykiskt eller fysikt, så mår jag alltid bättre av att ha varit i stallet!


Bild från december förra året. Hoppkurs för Gunn. Här rider jag
en av favoriterna Farrago.

Filmkväll

Känner mig lite nere när jag är sådär lite irriterande sjuk, inte trött nog för att sova hela dagen och inte pigg nog för att ha en vanlig vardag.... Men min älskling kom på idén att gå och hyra en film och ha en myskväll. Sagt och gjort. Vi hyrde filmen och fixade i ordning lite chockladpudding med grädde (mums).

Den här gången blev det Alice i Underlandet. Ingen av oss hade sett den innan och eftersom den blivit så omtalad så kändes det nästan som att man var tvungen att se den.

Tyckte att den var rätt så bra. Gillade den coola vändingen som kom mot slutet, den gjorde verkligen hela filmen! Ett stort plus för alla grymma skådespelare som de fick med, som höjde kvaliten avsevärt!



BeautySchool, Make up Del 2

Steg 2, concealer

När du har smörjt in ansiktet med ett tunnt lager primer så är det dags för produkten vars huvuduppgift är att täcka över det som du inte vill visa, t.ex. finnar, röda partier, mörka ringar, ytliga blodkärl m.m.

Det råder lite olika meningar om man ska ta på concealer före eller efter din foundation, jag säger, gör så som det blir bäst för dig. Men min åsikt är att cencealern är till för att täcka, foundationen ska jämna ut kanterna efter concealern.

Det finns många olika typer, konsestenser, täckgrader och teckniker med cocealer och allt handlar om att använda produkten under en tid för att verkligen lära dig den och bli duktig med den.

Sen finns det ju såklart väldigt många olika sett att applicera. Olika metoder fungerar olika bra på olika människor, så testa dig fram. Men använd aldrig fingrarna rakt ner i concealern!!! (Om du har concealern i en burk) Vill du använda fingrarna så ta först en spatel och ta upp concealern och sen fingrarna. Tvätta sen av spatlen. Andra sett kan vara att använda svamp eller pensel (syntetpensel ger ofta bäst resultat).

I detta inlägget tänkte jag faktiskt inte lägga ut några andra allternativ eftersom jag tycker att de två som jag skriver om är riktigt bra och kan fungera för alla! Dessutom är de redan i två prisklasser.

Till mesta del så använder jag en tre-tons-concealer från Viva La Diva. Den finns i väldigt många nyanser, beroende på vilken hudfärg du har. Tror att min är den näst ljusaste. Jag använder en syntetpensel för at applicera den. De två hudfärgade är till för finnar, ytliga blodkärl eller likanande, och den gula är till för mörka ringar. Dock använder jag inte den eftersom jag har en annan concealer för det.
Den täcker väldigt bra och ger ett väldigt naturligt resultat. Jag brukar först täcka exempelvis finnen och sen använda en torr pad för att ta bort det värsta av kanterna, resten tar foundationen bort.

Pris: Ca 75 kr på Kicks och Åhlens



Min andra concealer är flytande och heter All About Eyes Concealer, kommer ifrån Clinique. Som namnet antyder så är den endast till för ögonen. Jag brukar använda den när jag har sovit dåligt och det kanske syns något. Täckgraden är medel, men den ska inte behöva vara högre för ögonen, så jag tycker att en fungerar väldigt bra. Jag använder fingrarna för att jämna ut den. Den absoluta största fördelen med den är att den är ofattbart dryg!

Pris: Kommer inte riktigt ihåg, men tror att den kostar ca 150 kr på Kicks och Åhlens

Fick oväntat besök

Den här lilla blåmesen har på något sätt lyckats ta sig in hos oss. Kunde inte riktigt få någon bra bil på den eftersom den aldrig ville sitta still någon längre stund, förmodligen var den väl rädd. Jag som är lite smårädd för fåglar tyckte väl att det var lite sådär, men den var ganska så sött i alla fall.


Min drog...

Tyvärr måste jag nog säga att det är att spela brutala och blodiga tv-spel. Ingen annan än jag som känner den där underbara addrenalinkickan när man får såga sönder en zombie med en motorsåg? ;D



Btw, någon som tänkt kolla på matchen nu ikväll? ^^

Sjukunderhållning

Äntligen hemma igen och provet gick väl helt okej.... Nu har jag kollat runt lite olika saker på datan och om en stund har älskling lovat att spela lite Gears (favoritspelet) med mig, HURRA! Känner mig nästan frisk igen ju! Eller inte...


God morgon!

Usch, mår fortfarande inte helt bra. Men det är åtminstone bättre än igår. Så om en stund bär det av mot skolan för att göra mitt prov i religion. Känns faktiskt helt okej, hoppas på ett bra betyg ^^

BeautySchool, Make up Del 1

Tänkte börja med en ny kategori i bloggen för de som läser för skönhetstips-delen. Tänkte gå igenom lite olika delar av skönhet och berätta lite info om de, i den mån som jag kan. Börjar med make up, hudvård, sen blir det manikyr och handvård, håret och stilanalys.

Steg 1, Primer

Primen är en av de absolut viktigaste delarna för att få till en bra make up som håller hela dagen. Den har två huvudsakliga uppgifter, att lägga sig i fina linjer så att huden får ett lenare intryck och att få din concealer och foundation att hålla bättre. Det finns även primers som förutom det, t.ex. ser till att hålla huden matt längre, eller neautraliserar röda partier av huden.

Konsestensen ska vara flytande, men lite småkorning. Eftersom den ofta kostar så borde den också var väldigt dryg. Självklart så finns det olika prisvarianter, och ofta får man vad man betalar för.

Budget:

Loreal Paris StudioSecret
Har både en "vanlig primer" i burkform med en kornigare variant och en flytande i pumpform. Plus tre med olika färgegenskaper.



Den i burkform känns väldigt bra faktiskt. Har bara testat den på handen, men då gick den in i huden väldigt snabbt och gav en väldigt len yta. Samma primer, fast flytande, känndes ganska så okej. Men deffenetivt ingenting att sattsa på om du har fet hy, då blir den bara för kladdig.

De övriga tre är till för om du har ojämnheter i färgen i ditt ansikte. De är mest tänka som ett kompement till den transparenta. Alltså, har du t.ex ett rött område i ansiktet, så tar du på lite av den gröna (neautraliserar rött) just där.

Kostar ca 125kr/st på Kicks och Åhlens

Mellan:

Lumene

Det här är faktiskt den enda primern som jag själv har använt under en längre period. Jag tycker att den är helt underbar, med tanke på vad den kostar, och den passar till i stort sett alla. Jag använder den som är till glansig hy, och den funkar ganska så bra mot det. Men främst tycker jag att den är ett perfekt underlag för min foundation (id Bare mineral) och får den att sitta felfritt hela dagen.

Går fort in i huden och ger en sammetslen känsla.

Tycker också att deras ögonskyggeprimer är helt okej!



Kostar ca 175 kr/st på Kicks och Åhlens

Lyx:

SmashBox

Kan egentligen inte säga mycket om denna primer, eftersom jag aldrig har testat den själv. Dock har jag hört att den är väldigt bra och håller vad den lovar. dessutom brukar SmashBoxs produkter vara väldigt bra!




Kostar ca 550 kr på Kicks och Åhlens


(Alla bilder är lånade av Google)




Kvällens räddning


Kära dagbok


Kvällens filmtips!

Här med förklarar jag er Chuck och Larry
Klockan 21.00 på Kanal 3



Larry (Adam Sandler) och Chuck (Kevin James) spelar två brandmän. Larry är populär och njuter av livet som singel, medans Chuck är ensamstående pappa som försöker att komma över sin frus död.
En dag leder ett försök till ett skaffefusk till att de måste spela att de är gay, och allt vad det innebär. De upptäcker hur folks syn på dem förändras drastiskt när de får reda på deras läggning och upplvever det amerikanska gaylivet. Och det ena problemet leder till ett annat.

Det här är nog en av Adam Sandlers bästa filmer (efter Click) enligt mig. Den har allt, skratt, irroni, sorg och drama. Helt enkelt en grym söndagsfilm!














Party

Anledningen till den sena uppdateringen idag är för att jag var uppe ganska så sent inatt med älskling och några vänner och hade en spelkväll. Blev mycket kortspel, våghals (en slags sanning och konsekvens) och lapparna i pannan. Kul var det iaf, och lite av det kom med på bild ^^


Doffa förklarar något


Kommentarer känns överflödiga...




David fick en utmaning att sjunga refrängen på en låt med munnen
full av papper, som han sedan gjorde :P

Spelrecention: Halo Reach


Har precis spelat klart ännu ett spel. Dock så kan man väl säga att jag har börjat spela Halo-spelen i fel ordning. Det finns ju tre andra tidigare spel i just denna storyn. Och jag började med detta. Men jag har fått höra att det här spelet binder ihop storyn i de tidigare spelen väldigt bra.
Många olika vapen som alla fungerar bra på sitt sätt. Det som störde mig lite var att det bara gick att sikta med vissa vapen. Självklart är det kanske onödigt att kunna sikta på vissa närstridsvapen, men att man kan sikta hur lätt som helst med en pistol, men inte med det vanliga geväret (som är standardvapet) tycker jag är lite konstigt.
Under hela spelet kan man (om man hittar symbolerna) använda sig av "specialförmågor", så som att springa extra fort, kunna aktivera en stor sköld alltingen för en själv eller hela gruppen, jetpack eller kunna göra en klon av sig själv som fienderna skjuter på istället.
Förutom det är vapnen lättmanövrerade och banorna är relativt varierande och roliga. Filmerna mellan banorna är ockås väldigt bra och välgjorda.
STORT plus är att man kan spela 4 stycken på kampanjen.


Priser
: Kostar 549 kr på CDON.com (plus frakt)
Slutligt omdömme: 4/5
















Welcome!

Japp, då var det dags igen, jag ska börja blogga. Dock så kommer den här bloggen att ha ett lite annat inslag än min förra blogg http://amoreblogg.se/. Förutom innehållet i den, som var make up, manikyr och andra skönhetssaker, så kommer jag att skriva om mitt andra stora intresse, tv-spel.

Ska bli kul att se hur det här går ^^

Dock hade det varit bra med lite kommentarer om vad ni vill att bloggen ska innehålla förutom det ovannämda ^^

Testinlägg

Testar testar

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0