BeautySchool, Make up Del 1

Tänkte börja med en ny kategori i bloggen för de som läser för skönhetstips-delen. Tänkte gå igenom lite olika delar av skönhet och berätta lite info om de, i den mån som jag kan. Börjar med make up, hudvård, sen blir det manikyr och handvård, håret och stilanalys.

Steg 1, Primer

Primen är en av de absolut viktigaste delarna för att få till en bra make up som håller hela dagen. Den har två huvudsakliga uppgifter, att lägga sig i fina linjer så att huden får ett lenare intryck och att få din concealer och foundation att hålla bättre. Det finns även primers som förutom det, t.ex. ser till att hålla huden matt längre, eller neautraliserar röda partier av huden.

Konsestensen ska vara flytande, men lite småkorning. Eftersom den ofta kostar så borde den också var väldigt dryg. Självklart så finns det olika prisvarianter, och ofta får man vad man betalar för.

Budget:

Loreal Paris StudioSecret
Har både en "vanlig primer" i burkform med en kornigare variant och en flytande i pumpform. Plus tre med olika färgegenskaper.



Den i burkform känns väldigt bra faktiskt. Har bara testat den på handen, men då gick den in i huden väldigt snabbt och gav en väldigt len yta. Samma primer, fast flytande, känndes ganska så okej. Men deffenetivt ingenting att sattsa på om du har fet hy, då blir den bara för kladdig.

De övriga tre är till för om du har ojämnheter i färgen i ditt ansikte. De är mest tänka som ett kompement till den transparenta. Alltså, har du t.ex ett rött område i ansiktet, så tar du på lite av den gröna (neautraliserar rött) just där.

Kostar ca 125kr/st på Kicks och Åhlens

Mellan:

Lumene

Det här är faktiskt den enda primern som jag själv har använt under en längre period. Jag tycker att den är helt underbar, med tanke på vad den kostar, och den passar till i stort sett alla. Jag använder den som är till glansig hy, och den funkar ganska så bra mot det. Men främst tycker jag att den är ett perfekt underlag för min foundation (id Bare mineral) och får den att sitta felfritt hela dagen.

Går fort in i huden och ger en sammetslen känsla.

Tycker också att deras ögonskyggeprimer är helt okej!



Kostar ca 175 kr/st på Kicks och Åhlens

Lyx:

SmashBox

Kan egentligen inte säga mycket om denna primer, eftersom jag aldrig har testat den själv. Dock har jag hört att den är väldigt bra och håller vad den lovar. dessutom brukar SmashBoxs produkter vara väldigt bra!




Kostar ca 550 kr på Kicks och Åhlens


(Alla bilder är lånade av Google)




Kommentarer
Postat av: Bloppis

Kika in i våran bloppis!

Allt från ytterkläder, hårprudukter, skor och kläder till bra priser.



Mvh

Rebecca & Johanna

2010-10-11 @ 20:58:57
URL: http://bbbloppiis.blogg.se/
Postat av: Rebecca

sv: Ja, och det känns ganska hemskt faktiskt :O Men hösten kan ju vara mysig också :)



Åhh, tack så mycket!

2010-10-11 @ 22:11:49
URL: http://rebeeccam.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0