Spelrecention: Gears of War

Säger det direkt, det här är det näst bästa (Gears of War 2 är bäst) spelet jag någonsin spelat. Det har exakt allt! Spänning, blod, coola och extrema vapen, rikigt skickligt gjorda filmer och storyn är obeskrivligt bra!

Det är ett riktigt blodigt och våldsamt zombiespel. Som går ut på att se till så att "The Locus" (zombierna kallas för det av någon anledning) inte kan fortsätta att förstöra världen, kort sagt.

Den har en väldigt öppen början där Marcus, huvudpersonen, blir fritagen ur en cell av den andra huvudpersonen, Domenique. Allt eftersom man kommer vidare i spelet så förstår man mer och mer hur allting har blivit som det blivit och varför Marcus börjar spelet som inburad.... Det enda i storyn som jag tycker kunde varit bättre är att man får adrig veta varför Locusarna kommer upp ur hål i marken. Det verkar som att de helt plötsligt bara har börjar göra det.

Intensiva strider, där du ständigt måste ta skydd bakom väggar och likande och attackera fienden, som ibland känns som att de aldrig ska ta slut.

Ofta är man en grupp på fyra personer, som ibland ändras efter spelets gång. Dock kan man bara spela två personer tillsammans på kampanjen, vlket i för sig är väldigt kul! Men det hade varit roligare med fler. Spelar du själv så är du Marcus och spelar man två är den andra Domenique.

En väldigt bra sak är att du kan ge de övriga gruppmedlemarna (de som styrs av spelet) order, så som attackera, ta skydd eller backa. Dock kan det bli jobbigt om man skulle glömma "säga till" ibland, eftersom spelarna som är spelstyrda ibland kan vilja gå fram lite väl fort och därför dör. Du behöver inte rädda dem, de återupplivar sig själva efter en stund. Men ofta behöver du deras hjälp för att ta dig igenom striden.

Ett stort urval av vapen och banor gör att spelet aldrig blir tråkig. De otroligt bra filmerna mellan banorna gör spelupplevelsen ännu bättre.

Omdömme: 4.5/5

Kostar 199 kr på cdon.com


Domenique och Marcus



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0