BeautySchool, Make up Del 3

Steg 3, Foundation

Vilken foundation man använder är helt avgörande för hur det slutgiltiga resultatet kommer att bli av din make up. Det är viktigt att ta stor hänsyn till vilken hudtyp du har.

Jag föredrar alltid mineralfoundation till alla hudtyper, men jag kommer att ta upp lite andra allternativ med, beroende på hudtyp.

Det svåraste med att välja foundation är nyansen. Många testar på handleden, och det är helt fel. Testa på halsen! Väldigt få har samma hudfärg på handleden som de har i ansiktet.... Om du inte hittar en nyans i exakt din färg så ta hellre en nyans för ljus (du kan fixa det med solpuder sen) än för mörk! Det ultimata är om du skaffar två färger av en foundation. Då ska du ha en som är så mörk som du blir mitt i sommaren, när du är solbränd, och en som är så ljus som du blir på vintern. Sen kan du blanda dessa varje dag så att de blir exakt den nyansen som du har för tillfället.

Börja alltid applicera din foundation, oavsett typ, vid näsan. Jobba dig sedan utått i ansiktet och glöm inte att jobba ner dem mot halsen, så att den inte blir någon skarp linje.

Torr hy
Det som kan passa bra är en flytande foundation. Viktigt att den ska gärna återfukta och vara skyddande. Använd en svamp eller en pensel för att applicera. Väldigt viktigt är att använda ett puder, transparant för att hålla det matt eller färgat för att få extra täkningsgrad. Detta fixerar din foundation och får den att hålla mycket längre.



Lancôme Tiente Idole Ultra
Kostar ca 600 kr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maybelline Affinitone
Kostar ca 119 kr

 

 

Normal hy
Det enda du behöver tänka på är att hålla din hy så bra som den är. Använd den typen av foundation som känns bäst för dig!

i.d Bare Minerals
Kostar ca 350-400 kr


Fet hy
Var noga med att använda en foundation utan olja och som inte täpper till porerna. En mineralfoundation är deffenitivt att rekomerara! Annars kan även en mousefoundation fungera bra. Dessutom brukar de matta ner, vilket ofta behövs för en fet hy.

Isadora minralfoundation
Kostar ca 120 kr

Maybelline Dream matte Mouse Foundation
Kostar ca 120 kr

 

Mogen hy
För dig med mogen hy är det väldigt viktigt att du använder en lätt foundation som har skyddande egenskaper. Ett måste är minst SPF 15. Ibland kan en foundation med uppstramande effekt fungera bra.

Clinique Superbalanced foundation
Kostar ca 275 kr

 

Bkandhy
Den vanligaste hudtypen! Du har alltså olika hudtyper i ansiktet. Du får helt enkel gå efter "den hudtypen du har mest av". Det blir inte lätt, och ofta inte bra, att försöka blanda olika foundations.

Mitt bästa tips!:

i.d. Matte. En foundation från i.d. Bare Minerals, men som är anpassad för att hålla huden matt hela dagen. Och den är helt otrolig, den fungerar perfekt, från morgon till kväll! Ettb måst för alla oss som lätt blir glansiga under dagen!

Kostar ca 350 kr

 

 

 



Kommentarer
Postat av: SANNA

SV: Okej! :) Jag gör mig iordning :)

Är allt bra med dej idag? :)

2010-10-16 @ 15:03:49
URL: http://sannaakarin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0