Ljuva nostalgi


Börjar bli nervös...

Det gick precis upp för mig att imorgon börjar Elisabethskolan imorgon!

Hemma igen!

Nu är jag hemma efter min semester i Cypern och i Danmark. Hade egentligen planerat att blogga lite när jag var där, men till att börja med så hade vi riktigt stora problem med att hitta en adapter, så kunde varken ladda datan eller mobilen och sen ville inte hotellets internet fungera över huvud taget...

Men nu är vi som sagt hemma igen, vi hade så kul och jag kan ärligt talat säga att det hör var nog den bästa resa jag gjort! Vi var bara i Cypern i fyra dagar, men vi hann med så mycket så det gjorde inte så mycket. Sen blev det två dagar i Köpenhamn med familjen eftersom min pappa fyllde år. Blev en helt perfekt nertrappning innan man kom hem igen. Lär bli lite bildbomber de närmsta dagarna ^^


Gears of War

I ett försök att fördriva tiden har jag och Carro suttit och spelat lite av mitt favoritspel, Gears of War. Kanske lyckas få med mig en till in på "the x-box side" ;)


Packar!


Alltid i sista stund. Hugo hjälper till!

Nu börjar det likna något!


Resfeber!

Idag vaknade både jag och pojkvännen upp och var glada, imorgon är äntligen väntan över!

Förlåt, vet att jag tjatar om resan, men jag är så lycklig över att komma ifrån Sverige ett tag! Bara komma bort.

Men idag är det mycket som ska fixas. Om en timma är det en massa tvätt som ska tvättas, Hugo ska badas och rakas (han måste ju vara fin när han ska bo borta några dagar) sen är det en hel del städning som ska göras och till sist ska det sista packas ner i resväskan.

Men men, nu tänker jag njuta av min frukost och bara mysa en stund till ^^


Snart påväg!


Bilder från spelkvällen




Morgonen efter

God morgon! Igår hade jag inte så stor lust att blogga, hade dessutom inte så mycket kul att blogga om heller. Och som vanligt när jag är dålig på att blogga så slutar det med en spontan Spelkväll.

Om en stund ska vi åka härifrån och åka hem till svärmor och luncha. Efter det ska vi åka till Lerum på middag. Och så måste vi hämta reaväskorna med, två dagar kvar till Cypern!

Skräckfilm


Sitter och kollar på skräckfilm med älskling

Hemsk dag

Det regnar (surprise suprise) jag har en dålig hårdag (och ansiktsdag) jag har knappt sovit någonting i natt och jag vaknade upp med en jäkla huvudvärk. Ändå måste jag åka och handla någon gång idag, vet att jag gör det nästan varje dag, men när man inte har bil så kan man inte direkt veckohandla...

Nej, nu ska jag sitta och klaga en stund framför Doctors medan jag försöker få i mig lite frukost.



Shopping


Diplomerad manikyrist

Äntligen kom diplomet!





Torsdag

Idag lär jag inte hinna blogga särskillt mycket! Om några timmar ska jag åka in mot Partille och möta mamma. och lite senare ikväll ska vi åka till stallet igen efter sommaruppehållet!

Spelrecention, Shaun White Snowbording



Ett spel som jag och pojkvännen har spelat en hel del den senste tiden är det här spelet. Det är helt beroendeframkallande!
En av sakerna som jag tycker allra bäst om är att det känns så fritt. Du kan göra och åka precis hur du vill, du kan till och med kasta snöbollar (och får poäng om du träffar någon).


I början tyckte jag att det var ganska svårt att styra och se logiken i hela styrningen, men det tog inte många försök innan det blev mycket lättare. Du kan göra många olika tricks med olika svårighetsgrader och som ger olika mycket poäng.


Tänkte ta upp lite positiva samt negativa saker med spelet:


+ Med rätt tv är grafiken minst sagt grym!
+ Friheten, som jag sa innan, du kan göra och åka nästan hur du vill
+ Fem olika destinationer att åka på
+ Stora och långa backar med många olika vägar att välja mellan
+ Du tjänar pengar på dina poäng och med de kan du köpa nya brädor och kläder
+ I alla backar finns det små utmaningar som du kan välja att göra, allt från att hoppa högst, mest poäng på en sträcka, snabbast fart m.m.

- Y-axeln går inte att ändra. Alltså, jag vill ha det så att om jag vinklar spaken neråt så går blicken uppåt. I detta spelet så går blicken uppåt om du för spaken uppåt. Vad jag har hittat så går det inte att ändra.
- Du förlorar ofta alla poäng du har om du ramlar.
- Lite svårt att lära sig i början

Onsdag



God morgon!
Idag vaknade jag upp pigg och glad! Har lite lagom mycket saker att göra göra idag, inte så mycket så att man känner sig stressad, men inte så lite så att man får tråkigt. Om en stund kommer "svärmor" hit och vi ska kolla på lite saker till köket (hon är extremt duktig på inredning så det är alltid kul med hennes åsikter och hjälp!) sen måste jag åka och handla lite.

Och ikväll blir det riktigt kul! Jag, pojkvännen och en av hans vänner ska gå och kolla på Apornas planet, ska bli jättekul!

Hemmamys



Den enda fördelen med att det börjar dra sig mot hösten nu är mysfaktorn med tända doftljus. Min personliga favorit är de med vaniljdoft. Så nu sitter jag här i soffan med mitt te, ser ut på regnet ibland och kollar på Jims värld. Gud va poetisk jag kan vara ibland!

Sommarens hetaste färg på naglarn


Mavala nr 19 Hong Kong är en klar favorit för mig i sommar!

Lugn dag

Idag tänker jag ta mig en välförtjänt vilodag. Det enda jag egentligen har planerat är att bada och raka Hugo, sen ska jag göra absolut ingenting.

Btw, nu är det bara en vecka kvar tills jag och pojkvännen åker på semester till Cypern. Nedräkningen har börjat!


Äntligen klar!

Idag har jag hunnit med otroligt mycket! Nu är jag äntligen klar med allt och kan slappna av för resten av kvällen. H'r kommer lite bilder på resultatet i rummet.






Knapt får hon en stund att vila....


Jag har sovit så djupt i natt. Jag och pojkvännen var hemma hos hans mamma igår och lagade middag, som tack för att hon tog hand om Hugo igår. Den uppskattades verkligen! När vi kom hem började dock det jobbiga arbetet. Det händer stora saker med lägenheten i veckan och vi måste möblera om väldigt mycket. Så idag kommer jag få spendera mer eller mindre hela dagen med att försöka få det någorlunda fint och städat. Dessutom måste jag ner till stan och fixa en del saker med Herre gud, idag kommer bli en lång och jobbig dag...

Lite ensamstid

Idag har varit sååå mycket bättre! Igår blev inte så hemsk ändå på slutet faktiskt. Det blev en spelkväll hemma hos en kompis med massa kul tv-spel, bl.a. Dead Speace mitt i natten på en 50" tv och helt släckt. Usch, det var ganska läskigt!

Jag kom i alla fall hem för en stund sen. Pojkvännen stannade kvar lite längre, de tänkte spela stratergikrigsspel på datorerna, och det tycker inte jag är så kul, så jag åkte och hämtade Hugo (som fått tillbringa natten hos "farmor") och åkte hem och slappa vid tv:n. Passade på att stanna till fort i Nordstan på vägen och köpte lite nytt till ansiktet, lite smink och så. Tyckte också att jag förtänade lite nya ansiktsmasker, så det blev tre små. En av dem är på nu.

Så skönt att bara sitta själv i soffan en stund och just nu toppas allt med bra tv-program, underbar ansiktsmak och favoritteét!


Chokladmask (går att köpa billigt på ex. Åhléns) Den luktar till och
med choklad, bland de bästa jag provat!

I have a bad day

Länge sen jag hade en såhär dålig dag. Absolut ingenting vill fungera! Så det lär inte bli mycket till bloggande idag. Återkommer imorgon!

Panik!

Pojkvännen ringde precis och sa att han skulle jobba över så Haag får laga middag själv ikväll. Jag kan inte laga mat! Berättar hur det gått sen

Drömköpen

Jag har hittat två drömplagg, på en dag! Passade på att gå in på favoritaffären (Zara) när jag var inne i stan och plötsligt ut ur den rosa dimman uppenbarade den sig, hehe kanske inte ritkigt var så, men det var så jag kände. Efter flera säsongers letande där allting alltingen varit för dyrt eller helt enkelt inte känns rätt, har jag hittat den, den perfekta Trenchcoaten. Den ser inte så mycket ut på hängaren, men när den är på så sitter den så snyggt så jag knappt vågar tro det!

Och som om inte det var nog, när jag mer eller mindre skuttade fram till kassan så fick jag syn på nästa dröm. Min perfekta (trendiga men endå tidlösa) väska. Nu kommer min familj börja tjata om att jag har för många väskor igen, men det får det vara värt, hehe.




Sushi!

Hej på er! Allt bra? Själv känner jag mig faktiskt ganska pigg och glad, har fått sova ut ordentligt. Idag har jag inte särskillt mycket att göra, ska åka ner till stan om en stund och fixa med ett ärende och sen tänkte jag köpa med mig suschi på vägen hem till luch (kanske lite fel med tanke på vegeterianveckan, men jag tycker faktiskt inte att fisk är så farligt).

Kommer lite roligare inlägg senare idag!


Kände inte för att sminka mig så mycket idag, så det får bli brillor på!

Hemklickat




Funderar på en kappa med, men får se om det blir lite pengar över i slutet av månaden kanske ^^
Fastnade i alla fall för den här!






Edit: Nähä, verkar vara fel på Nelly.com så får testa igen lite senare idag...

Det bästa inom make up!

Det finns ett make up märke som slår alla andra med hästlängder. Jag testade det för första gången när jag fick ett Get started kit av mina föräldrar, när jag fyllde 18, efter det är jag helt fast. Skulle aldrig byta till något annat! Svaret på alla hudproblem i ansiktet är Bare Minerals.
De har alla produkter inom make up som du behöver för en vardagsmake up, concealer, foundation, mascara, you name it. Okej, de är ganska dyra (en foundation kostar ca 350 kr) men det är såååå värt det! Produkterna är väldigt dryga och täcker precis så där lagom mycket, det döljer det som du inte vill visa, men det ser fortfarande så naturligt ut.

Tesa och du kommer aldrig vilja byta!





Och ett tips till de som ska åka utomlands (eftersom solen verkar ha
bestämt sig för att aldrig mera synas i Sverige) är denna foundation med
spf 30. Har inte testat den själv, men är siktigt sugen på att köpa mig en
egen nu när jag ska åka iväg om två veckor.
Kostar ca 600 kr

Ganska typiskt mig

Konversation mellan mig och pojkvännen

Alex - Vad gör du?

Jag - Äter lunch..... och väntar på att tvätten ska bli klar

Alex - Är du hemma? Så ingen EspressoHouse idag då???




Vad kan jag säga, jag gillar EspressoHouse



Vegetarisk lunch

Min utmaning (att vara vegeterian i en vecka) går faktiskt helt okej. Om jag ska vara ärlig så gjorde jag ett litet snesteg här om dan och åt någr köttbullar, men förutom det så har det inte varit något kött alls! Jag är faktiskt förvånad över hur ibland lätt och ibland svårt det är att vara vegeterian. I måndags skulle jag och mamma göra lite ärenden i Lerum och äta lunch tillsammans, och det var inte lätt att hitta något vegetariskt! Sen i mataffären, om man nu ska hitta färdiga rätter, typ micromat, är det mer eller mindre omöjligt! Självklart finns ju Hälsans kök och andra företag som tillverkar vegetariska köttersättningar, men de tröttnar man på ganska fort märkte jag.
Men igår när jag var hemma hos Linnéa (där både hon och hennes mamma är vegeterianer) så fick jag testa på hemmalagad "vegemat" och gud va gott det var! Drar den slutsattsen att eftersom jag inte direkt är den duktigaste i världen på matlagning så hade jag kunnat göra det så mycket enkare, och godare, för mig. Fast ärligt talat så har det inte varit så svårt som jag faktiskt befarde och nu har mer än halva veckan gått! Rekomenderar verkligen fler att testa! nu blir det Potatis och purjolöksoppa!

Trötta oss


Bjuder på en morgonbild á la Kenza! Igår blev det inte mycket till bloggande märkte jag... Men har fick inte dn sekund ledigt på hela dagen, men av bra orsaker, hade det kul! Idag planerar jag att bara ta det lugnt och mysa inne. Ska nog gå till affären och köpa nya Chic- tidningen med. Just det ja, måste tvätta med... Inte lika kul...

Mot öarna

God morgon! Vilket konstigt väder det är! Ena minuten ösregnar det och nästa är det sol igen.

Idag ska jag ut till Linnéa ute på Öckerö, länge sen vi sågs. Så det lär nog inte bli så mycket till uppdatering idag. Men nått mobilinlägg blir det nog sen ändå ^^

Hugo och hans bebis


9e augusti

God morgon! Åh, vad jag sovit gott inatt! Ingen kvalsterallergi och med nya fina sängkläder.

Idag har jag en del att göra, men jag har gott om tid, så jag tänker ta det lugnt med många pauser, hehe. Här om dagen letade jag och pappa igenom vinden och vi hittade bl.a. en matta och några tavlor. De ska upp idag hade jag tänkt! Sen är det lite annan städning som ska göras med. Någon gång ska jag iväg till affären och handla en del också!

Men vill spara det roligaste jobbet till sist! Det är en massa saker inför resan som ska fixas, lite samtal som ska ringas och så.


Nytt till lägenheten?

Sitter just nu och kollar på jysk.se och planerar lite vad jags ka köpa sen. Hittade några riktigt fina sängkläder som jag nog kommer köpa några av. Här är några av mina favoriter:







Underbart!

Äntligen känns det som jag har lite mer koll. Blir en massa planerande för det närmast året nu med pluggandet. Eftersom Elisabethskolan inte är csn-berättigad så kan man inte få något studebidrag under tiden som man pluggar. Och eftersom det är ett så intensivt år så rekomenderas det starkt att inte jobba under tiden som man går utbildningen. Tur att jag har föräldrar som stöttar mig så, annars vet jag inte hur detta hade funkat.


Btw, min vegeterianutmaning går än så länge bara bra. Är bara på första dagen än, men inget kött i mig än i alla fall!



Jag idag!

Regn...

Så skönt att veta att om ungefär två veckor så kommer jag att vara i varma och soliga Cypern, istället för det här regnlandet.


Som sagt, idag regnar det. Om en stund ska jag ta en dusch och göra mig i ordning och senare ska jag och mamma gå ner till min bankman och fixa med lite saker. Och i eftermiddag ska vi åka iväg och äntligen fixa lite nya saker till lägenheten. Den här gången blir det bara det som är abslut viktigast just nu, blir en bäddmadrass och förhoppningsvis lite nya sängkläder. Jag kanske till och med kan börja längta efter att gå och lägga mig och sova i den sängen!



Jakten på lycka!

Helger är inte direkt min högsäsong att blogga... Känner mig lite deppig, men det börjar bli bättre nu! Nu blir det filmmys med Hugo till en av världens bästa filmer, Jackten på Lycka. En film som är baserad på en sann historia om en man som tvingas överleva tillsammans med sin son på nästan inga pengar alls och hur han tar sig igenom det. Det är enotroligt rörande historia som verkligen får en att uppskatta hur bra man egentligen har det!


Sorry!

Igår blev det inget bloggande för jag kände inte för det, och hade helt enkelt inget att blogga om. Kände att jag behövde en kväll för mig själv framför tv:n.

Nu bär det av mot stan igen för att fika med finaste Bea!

Mot Lerum

Dags att åka till Lerum över helgen. ser ut att bli perfekt spelväder, så jag kommer ha fullt upp att testa de nya spelen!

Shoppingen igår

Tyvärr kunde jag inte hålla mig från att ta med mig lite nya kläder hem igår också. Men det var faktiskt rea, så det kostade inte så mycket!







Förlåt för den kassa bildkvaliten, men som vanligt glömde jag kameran.... Ska bättra mig nästa vecka!!!

5e aug

God morgon på er! Allt bra? Jag känner mig faktiskt ganska så pigg och glad, trots att det inte blivit så mycket sömn inatt... Hela veckan har det varit små moppepojkar som kört runt hela majorna med sina söndertrimmade moppar hela nätterna. Blir så trött! Fortsätter det nästa vecka så har jag och pojkvännen disskuterat att köpa oss ett paintboll-gevär och träna lite prickskytte från fönstret. Hade inte det varit kul?!


FÖRSVINN!!!!


Nya spel!


Dead Space har ja velat testa hur länge som helst! Operation Flashpoint är en present till pojkvännen som har saknat det riktigt mycket sen vi shippade av x-boxet.


Har även förhandsbokat Gears of war 3!!!!!!!


En propp har gått!

God morgon!
Känns som jag springer runt här lite som en höna utan huvud, minst en propp har gått och jag har ingen aning om hur man ska byta en propp. Är säkert jätteenkelt, men inte för mig, är så rädd för att få en stöt eller något...

Får nog vänta tills älsklingen kommer hem, så får han fixa det. Spisen, kylskåpen, frysen och allt i vardagsrummet fungerar, så jag överlever!

Gears of war 3



Förutom att realisedatumet är helt satt till den 20:e september så händer det inte mycket officellt på den här fronten. Jag längtar så sjukt mycket!

Men det verkar som de ska göra en favorit i repris och göra en specialutgåva med konsoller och kontroller. Nästan så det är värt att köpa en ny konsoll ju!








Backpack

Jag börjar bli riktigt sugen på att haka på höstens trend med ryggsäcken! Hittade iaf drömryggsäcken, från Mullberry


Angående utmaningen

Nu har jag bestämt mig, nästa vecka tänker jag försöka att endast äta vegetariskt!

En personlig utmaning, vilka är med mig?

För en stund sen fastnande jg framför ett avsnitt av Oprah-show, det handlade om kött, slakteri och veganer. Tydligen hde större delen av Habo (produktionbolaget) gått med i en utmaning att bara äta en veganisk kost i en vecka. Det blev väääldigt olika resultat, men för vissa verkade det nästan otroligt vilken skillnad bara en vecka med en ny kost gjorde. Det var till och med en del som påstod att de tänkte fortsätta äta på samma sätt även efter utmaningens orginaltid.

Programmet handlade också om slaktmetoder och vad som egentligen händer i ett slakthus i USA. De hade faktiskt fått tillåtelse att gå in med kameror och filma nästan hela slakprocessen (de enda som de inte fick visa var själva avlivingen, som de istället beskrev detaljerat). Personligen kände jag först att det var mycket bättre än vad jag trodde att det skulle vara. Men det som gjorde mig upprörd var när någon kostexpert som var där berättade att det är en realtivt ny metod som det slakteriet använder och att det var ett ovanligt bra exempel på ett slakthus.






Efter programmet var det faktiskt en tanke som slog mig, jag kanske borde testa själv, en personlig utmaning, bara för att se om jag fixar det.
Alla som känner mig vet att jag inte direkt är något stort fan av grönsaker, men blir jag baar tillräkligt hungrig så borde det väl gå ner. Tror dock inte att jag skulle klara av att äta helt "veganiskt" men kanske bara att inte äta kött. Bara för en vecka.

Vad tror ni, hade ni klarat utmaningen?

 


Emma S

Jag har börjat använda några produkter från Emma S, de senaste. Tänkte skriva lite om vd jag tycker om dem:

Facial soap är någonting som alla borde ha hemma. Det absolut viktigaste steget för en frisk hy är just rengöringen. Vad jag kände så doftade den inte någonting alls. Konstistensen är väldigt bra och blir till ett skönt skum när man blandar ut det med vatten. Efteråt kändes min hud väldigt len!

Räddaren i nöden! Använder den nästan varje dag. En underbar facial mist som återfuktar huden och får dig att se fräsch ut igen efter en varm dag. Den är så skön och svalkande så jag använder den ibland när jag egentligen inte ens behöver den. Dessutom doftar den gott och precis lagom mycket.




För att känna sig lite extra fräsch, utan att behöva sminka sig så är denna Moisturing tinted Day cream perfekt! Som namnet antyder så är det en återfuktande dagcreme med en lite tonande effekt. Du får alltså en lite jämnare hudton utan att behlva använda concealer eller foundation. Jag tycker att den funkar väldigt bra! Självklart täcker den inte lika bra som smink, men det ska man inte förvänta sig heller. Men för en vanlig dag när man egentligen inte ska göra något speciellt, eller inte har så stora problem med huden, funkar den hur bra som helst!












Lite smått irriterad...

Jag hade för mig att det var en ganska lång utbildning för att bli tandläkare, men så kan det omöjligt vara!

När de har hållt på att borra ett bra tag utan att hitta hålet (som han var helt säker på att det skulle finnas där) så kan geniet säga att det var nog inget hål, utan bara lite gropar i tanden.

Så nu sitter jag här med en halvt bedövad och svullen mun, för vad?! Blir så trött...

Just nu:

På väg mot Lerum och ska till tandläkaren. Kan ju inte påstå att jag är jättepeppad direkt... blir i alla fall finfrukost!

Dagens shopping

Självklart kan jag inte åka in till stan utan att köpa någonting, så typiskt mig... Idag köpte jag en ny rengöring och fuktcreme (har glömt mina vanliga som ändå nästan är slut, i Lerum) och så blev det lite trosor


In mot stan!

Blir en spontanfika i stan med favoriterna! Senare tänkte jag skriva lite om min fullspäckade helg. Nu ska jag gå och hämta tvätten och hänga upp den snabbt innan jag slänger mig på spårvagnen.



Såhär ser jag ut idag


RSS 2.0