BeautySchool, Make up Del 6

Steg 6, ögon makeup


Ögonen säger mycket om en människa, därför är det viktigt att de blir fina. Dessutom kan en fin färg på skuggan verkligen få din ögonfärg att lysa.

Det finns många olika typer av ögonskugga, men de vanligaste är puder- eller creme ögonskugga. Man kan inte säga vilket som är bäst, utan det får man testa sig fram med vilken man gillar bäst.

Den tekniken med ögonskugga som jag kommer att visa är en av de enklaste sätten, men det finns såklart hur många sett som helst att applicera ögonskugga.

Du behöver tre skuggor, i tre olika nyanser. En som är så ljus så att den nästan är vit, en som är väldigt mörk och ett mellanting.







1. Highligther

Börja med den ljusaste färgen. Ta den över hela ögonlocket och upp till ögonbrynet. Fokusera främst på området som jag markerat på bilden.















2. Bas
Det här är den färgen som kommer att synas mest, kan vara bra att ha i tankarna. Den ska målas i en c-kurva över ögonloben och längst ut på ögonlocket.














3.Accent

Den lilla extra färgen som sticker fram när du blinkar. Kan vara i en helt  annan färg en basen för mer effekt, men för vardagen så bör den smälta ihop med de övriga färgerna.






Den här tekniken går som sagt att använda till de flesta sammanhang, beroende på vilka färger du väljer att använda!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0